omega.png

 Omega Collectief

 Communicatie training voor waardenvol handelen
 

Van een gedragscode op papier naar handelen?

Vraagt deze financieel onzekere tijd meer flexibiliteit van uw medewerkers?

Van medewerkers met een burnout naar medewerkers met inspiratie?

Streeft u naar een zelfstandig team met medewerkers die hun verantwoordelijkheid nemen?

 


Ons aanbod

Standaardtrainingen

 • 1 daagse Assertiviteit
 • 1 daagse Samenwerken
 • 2 daagse Kennismaken met de Deugden
 • 3 daagse Verdieping met de Deugden
   

Maatwerk

Indien gewenst stellen wij trainingen op maat samen aan de hand van de diverse expertise van onze trainers.


Coaching

Wij bieden coaching voor individuele medewerkers en voor teams.


Het Omegacollectief

Voor het geven van trainingen en coaching in bedrijven heb ik mij aangesloten bij het OMEGA Collectief; een groep authentieke communicatie-trainers met een heldere MVO-doelstelling. Wij verzorgen een aanbod van Training en Coaching gebruik makend van de strategieën en de deugdentaal van het internationale Deugdenproject.

Als u als bedrijf investeert in uw medewerkers door van onze expertise gebruik te maken, dan investeert u indirect ook in uw toekomstige medewerkers en klanten. Van onze inkomsten investeren wij namelijk ongeveer 40% van de bruto inkomsten in maatschappelijke projecten t.b.v. de opvoeding van kinderen.

 

Het Deugdenproject

Het Deugdenproject is een internationaal initiatief om deugden, goede eigenschappen, zoals eerlijkheid, geduld en respect enz. in het dagelijks leven toe te passen. Het project inspireert ook in Nederland mensen, jong en oud. 


Hoe werkt het Deugdenproject?

Deugden zijn universele waarden: iedereen hecht er waarde aan, ongeacht leeftijd, afkomst, etniciteit, religie of cultuur. Deugden zijn de bouwstenen van ons karakter, het zijn onze innerlijke drijfveren, ze vormen samen ons morele kompas.

'Virtue' (deugd) betekent letterlijk 'kracht'. Deugden groeien uit tot innerlijke kwaliteiten wanneer we ze gebruiken en wanneer ze door anderen opgemerkt en gewaardeerd worden. Je ontwikkelt daardoor een houding die past bij de waarden die jij belangrijk vindt. 

De 5 strategieën van het Internationaal Deugdenproject zijn concrete handvatten om deugden tot leven te brengen. Ze zijn toepasbaar in alle dagelijkse interacties en voor alle leeftijden. Ze helpen om autonome beslissingen te nemen en te leven met compassie. Zo resulteren ze in een cultuur van vertrouwen en betrokkenheid in gezinnen, op scholen en in organisaties.

De 5 strategieën zijn:

 • Spreek deugdentaal
 • Herken leermomenten
 • Stel duidelijke grenze
 • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
 • Bied actief aandacht