Mijn droom…….. is de Passie-fabriek

Een plek waar mensen hun Passie komen delen. Vanuit de gedachte dat er genoeg is voor iedereen en dat waar gedeeld wordt alles groeit en bloeit.
Mijn uitgangspunt is dat er veel meer kracht ontstaat als we verbinding zoeken met anderen.
Daarom droom ik ervan dat de Passie-fabriek een centrale plek in zal nemen in Zutphen en verbinding zal maken met andere bedrijven, initiatieven, organisaties enz. Samenwerken vanuit Vertrouwen en Respect. Wie weet wordt de Passie-fabriek ooit een prachtig gebouw in Zutphen. Maar allereerst gaat het om de inhoud. Wel is het zo dat ik niet voor niks in Zutphen woon. Deze stad inspireert mij en geeft mij de energie die nodig is voor mijn droom.

 

Ter illustratie kijkje in mijn hoofd: 

 

"Mijn droom-beeld

In de Passie-fabriek wordt het belangrijkste product gemaakt voor de mensen. Zonder Passie gaat alles zwaar en moeizaam en raken onze energiebronnen snel uitgeput.
Dag en nacht stomen, zwoegen en ploeteren de machines. Hier wordt gewerkt aan iets dat je niet kunt kopen en waar geen pillen voor bestaan. Het is niet altijd makkelijk te produceren, maar wel onbeperkt beschikbaar!
Het moeilijkst is het op gang brengen van de machines, maar als ze éénmaal op gang zijn dan zijn ze haast niet meer te stoppen en zal het zijn alsof het werk vanzelf gaat. Dan lijkt het wel of je terecht komt in een stroom van creativiteit, liefde, toewijding, doorzettingsvermogen en -heel belangrijk- plezier! Allemaal ingrediënten van Passie.
 

De entree

We komen binnen in de centrale hal. Hier begint het allemaal. Hier kun je kiezen. Je kunt kiezen voor meedoen of aan de kant staan, bewegen of stil blijven staan, ergens heen gaan of blijven waar je bent. Kies je voor meedoen, bewegen en op pad gaan? Dan ben je welkom in de Passie-fabriek. Om mee te doen is er iets wat je moet weten. In deze fabriek gelden een aantal regels. Daar moeten we ons aan houden, anders loopt de hele fabriek in de soep. Het is de as waar alle radartjes van deze fabriek op aangesloten zijn: het grote, openbare geheim. Dus denk goed na over wat ik nu ga vertellen.
Voor verandering is beweging nodig. Vanuit beweging kan alles op z’n plek vallen.
In de Passie-fabriek is veel wind. Wind doet stof opwaaien. Een frisse wind geeft een frisse kijk op de zaken. Dat geeft de mogelijkheid om iets eens van de andere kant te bekijken. En dat kan alleen als je meebeweegt. Als je los komt en van de wegen afstapt waar je al jaren op loopt. Wat er van de voorkant als een probleem uitziet, dat kan er aan de achterkant uitzien als een wijze les of een grappige samenloop van omstandigheden. Loop eens een rondje in de fabriek en kijk goed rond. Laat je inspireren door het diverse aanbod achter de verschillende deuren!"